productdesign & engineering… maar ook zoveel meer!

BRAINSTORM & IDEA GENERATION

Intense brainstorm sessies brengen een verse innovatie boost waar creatieve ideeën uit gehaald worden. Samen met uw team gaan we op zoek naar de x-factor die zal zorgen voor het succes van uw product.

DESIGN & CONCEPT CREATIE

Onze designers buigen zich over de vormgeving en gaan op zoek naar de gebruikservaring die uw product uniek maakt. Een tijdloos design in combinatie met innovatieve functionaliteit vormen de basis voor een sterk eindproduct.

BRANDING & CORPORATE ID

Uw product heeft een goed merk nodig om stevig in de markt te staan. Deze visuele identiteit moet passen bij de waardes en visie die uw bedrijf voor ogen heeft en draagt bij tot een aantrekkelijk beeld tegenover de eindgebruiker

USER INTERFACE DESIGN

Een sterk product komt met een sterke user interface. Deze interface zorgt voor een aangename mens-machine interactie. Niet alleen mooi-ogend, maar ook te gebruiken door de correcte doelgroep.

USER CENTERED DESIGN

Uw eindgebruiker is uw grootste inspiratiebron voor innovatie! Wie zal uw product dagdagelijks gebruiken? Wat zijn de verlangens en behoeften van uw eindgebruikers? Wat kunnen we van hen leren. Doorheen uw project betrekken wij deze doelgroep bij ons onderzoek.

ENGINEERING & 3D CAD

Uw product wordt volledig technisch uitgewerkt door het pilipili engineering team. Technische uitdagingen worden opgelost, elektro-mechanische systemen worden aangereikt, ons team staat volledig in voor de 3D CAD uitwerking van uw product tot de opstart van de productie.

PROTOTYPING & 3D PRINTING

Pilipili beschikt over 2 prototyping ateliers. Dankzij deze hands-on aanpak worden concepten en technische oplossingen reeds vroeg in de ontwikkeling uitgetest en geëvalueerd. In-house technieken: 3D printen, testopstellingen, verspanende technieken, aluminium lassen, assemblage,...

PRODUCTION FOLLOW UP

Samen met ons leveranciersnetwerk stelt pilipili een ideaal productie scenario op: wie zal uw product produceren, assembleren, distribueren? Vervolgens begeleiden wij onze klanten bij de opvolging van de investeringen en het opstarten van de productie. Onze jarenlange ervaring en vele connecties met leveranciers zorgt dat we onaangename verrassingen kunnen elimineren.

ANIMATIES & RENDERS

3D animaties en visualisaties dragen bij tot de marketing van uw product. Een moeilijk proces uitleggen aan de hand van een bewegend beeld of een mooi en realistisch beeld voor in uw folder? Geen probleem voor onze visualisatie experts!

Neem gerust contact met ons op voor een eerste gesprek.

ONS PROCES

ANALYSE & RESEARCH

User centered design stelt de eindgebruiker centraal in het ontwerpproces. Maar ook gericht onderzoek in de markt en trend analyses zijn de basis voor een goed resultaat.

CONCEPTGENERATIE & DESIGN

We gaan aan de hand van brainstormsessies op zoek naar innovatieve ideeën die uw product de nodige pit geven. Onze designers gaan tegelijkertijd op zoek naar een passende styling die uw product nog meer tot zijn recht laat komen.

ENGINEERING & 3D CAD

In deze fase wordt uw product volledig technisch uitgewerkt. Onze ingenieurs buigen zich over de keuze van het juiste materiaal en de juiste productietechniek voor uw toepassing. Uw product wordt volledig in 3D CAD uitgetekend.

PROTOTYPING & 3D PRINTING

Meten is weten. Doorheen uw ontwikkeling maakt het pilipili team gebruik van prototypes. Zowel in een vroeg stadium om een eerste feedback te kunnen verzamelen als in de eindfase, waar volledige werkende systemen worden gebouwd om uit te testen.

PRODUCTION FOLLOW-UP

Waar zal u fabriceren? Met welke toeleveranciers wil u in zee gaan? Welke flexibiliteit vraagt uw eindklant? Samen met onze projectmanagers wordt uw volledige waardeketen opgesteld. Vervolgens worden al deze contacten opgevolgd, worden investeringen besproken en wordt uw productie opgestart.

BRANDING & VISUALISATIE

Heeft uw product al een naam? Hoe zal u uw product aan de markt voorstellen? Welke huisstijl en presentatie passen bij uw nieuw productgamma? In deze fase denkt het pilipili team graag mee met uw marketing communicatie en ondersteunt deze met productvisualisaties en 3D animaties van uw product of proces.