eNovates
innoveert.

Een modulaire laadpaal, die makkelijk geïndividualiseerd kan worden, veilig maar toch eenvoudig te gebruiken en klaar voor de toekomst. En liefst ook niet te duur om te maken. Hoe meer voorwaarden hoe meer vreugd bij pilipili, dus we maakten een ontwerp waar niemand mee voor paal staat.

Plug en play laadpaal.

Door de populariteit van elektrische voertuigen neemt ook de vraag naar laadpalen sterk toe. Onze klant Enovates ontwikkelde een revolutionaire printplaat waar meteen alle functies op zitten. Dus geen verschillende elektrische onderdelen die met elkaar verbonden worden met kwetsbare aansluitingen en dure installaties. Bij deze laadunit zit alles klaar, zelfs het stopcontact zit al op de pcb (printed circuit board). 

Om deze innovatie voor hun klanten extra interessant te maken, wilde Enovates hen een betaalbaar maar volledig te personaliseren model aanbieden. Daarom vroegen ze aan pilipili om rond deze printplaat een ontwerp te maken voor een goed doordachte behuizing.  

 
01 / Doorgrond de puzzel
Goede ontwerpen beginnen met een duidelijk inzicht in de vereisten. We onderzochten alle voorwaarden en omstandigheden voor een eenvoudig, veilig en toekomstgericht product. Zo legden we de basis voor een innovatief traject.
02 / Agile designsprints
New product design gaat zelden in een rechte lijn. Tijdens snelle over-en-weer sessies met de klant vertaalden we de evoluerende ontwerpeisen in een steeds beter prototype. Hierbij verbonden we de wensen van zowel productie, installateurs, als de uiteindelijke gebruikers.
03 / Veilig en breekvast
Producten voor dagelijks gebruik moeten tegen een stootje kunnen. We testten materialen met verschillende diktes en zwierden een met zandzakken verzwaarde slinger tegen de laadpaal tot die geen krimp meer gaf.
04 / Eenvoud in complexiteit
Elektronica met hoge voltages is geen speelgoed. De behuizing van de printplaat en elektrische aansluitingen moest dus zeer veilig en stevig ontworpen worden. Toch konden we de installatie eenvoudig en intuïtief houden en ziet de laadpaal er verrassend eenvoudig uit.
Previous slide
Next slide

Eenvoudige installatie

We ontwikkelden hiervoor een kleine basis unit.
Deze laat toe om snel en handig alle stroomdraden aan te sluiten.
Is dat klaar, dan wordt een afsluiting gemonteerd en is het grootste werk al over. Enkel nog de gekozen laadunit er eenvoudig boven monteren en de laadpaal is klaar, perfect geseald tegen weer en wind.  

Stootvast straatmeubilair

Voorwerpen die veelvuldig door uiteenlopende personen gebruikt worden, moeten tegen een stootje kunnen. Zeker als ze buiten staan. Om het stopcontact bestand te maken tegen duw- en trekwerk speelden we met de dikte van het polycarbonaat en verstevigende ribben tot de breektesten moeiteloos werden doorstaan. De hele box is nu bijzonder slagvast.

Hier komt onze teamdynamiek goed van pas. Designers, ingenieurs, marketeers en projectmanagers werken van bij de start meteen samen aan een project. Via korte doorloopfases met review meetings krijgen klanten snel antwoord op alle open vragen. Van snelle schetsen bij de offerte tot de volledige oplevering van het dossier.

Challenge accepted!

“Het is altijd uitdagend om binnen de grenzen van de briefing toch een innovatieve meerwaarde te creëren. Hierbij proberen we ook zo duurzaam mogelijk te werken met lokale productie en gescreende leveranciers. Moeten we toch iets bestellen dat meer transport vraagt? Dan compenseren we de CO2 daarvoor en planten we bomen aan.“  

 

BART MOEYAERT – project manager 

Op zoek naar een energieke partner?