Driemaal in de prijzen op Henry Van de Velde Awards

Driemaal in de prijzen op Henry Van de Velde Awards

Pilipili viel niet minder dan 3 keer in de prijzen op de jaarlijkse gerenommeerde award-uitreiking van de Henry Van de Velde awards.
Smappee wast niet alleen winnaar van een Henry Van de Velde label maar ging ook aan de haal met de hoofdprijs ‘product op de markt’ van de OVAM Ecodesign Award PRO 2014.

Daarnaast ontving Urban Nomad van The Opportunity Factory ook een nominatie op de OVAM Ecodesign Award PRO 2014.

SMAPPEE

pilipili en Smappee-team
www.smappee.com

Consumenten die hun energieverbruik in de gaten houden, kunnen tot 12% van hun verbruik verminderen. Het verlagen van het energieverbruik heeft een zeer gunstige invloed op het milieu. Smappee is een gebruiksvriendelijke energiemeter die consumenten niet alleen in staat stelt om hun energieverbruik te monitoren, maar ook bij te sturen. De gebruiker krijgt een zicht op de grote verbruikers en op het sluimerverbuik van bepaalde toestellen. Bovendien kan men elk toestel van op afstand aan- of uitschakelen.

Smappee bestaat uit een meetunit en een App voor de smartphone (iOS en Android). De meetunit heeft een stroomklem die men op de geïsoleerde hoofdkabel tussen de meterkast en de zekeringskast plaatst. Het toestel is in staat om bepaalde verbruikspatronen van toestellen te herkennen. De App geeft de mogelijkheid om het energieverbruik op te volgen en te gaan analyseren. Het toestel is aanpasbaar voor gebruik bij driefasige installaties en systemen met zonnepanelen.

URBAN NOMAD

pilipili & The Opportunity Factory
www.theopportunityfactory.org

Urban Nomad is een fietskar die een oplossing biedt aan fietsers die af en toe de kracht en de laadruimte van een auto missen. Vaak blijft de fiets nu aan de kant wanneer er te veel spullen getransporteerd moeten worden.

Urban Nomad beschikt over een ingebouwde naafmotor, waardoor de fiets in één klap niet enkel meer laadruimte, maar ook meteen een elektrische aandrijving krijgt. Zonder al te veel inspanningen te leveren, kunnen snelheden tot 18 km per uur gehaald worden.